24. marca 2014

Ahojte,

ja som Alex z východu Slovenska , mám 25 rokov, but I'm getting older day after day. Takže, carpe diem. Po ukončení štúdia nenašiel som robotu na Slovensku, so I started to make money whit my hobby, which are online poker and writeing. Kedže môj materinsky jazik je maďarčina, všetko som písal pomaďarsky pre maďarské noviny. My friend Laci Bodnár after comeback from EVS in Bulgaria sent me this projekt in Hungary, v tom čase ešte nič som nevedel o EDS, ale musel som rýchlo konať, because the deadline was close, so I decided to make a Prezi CV.

After the interview I got the call from the organization (Messzelátó - Binocular - Ďalekohľad), že môžem začať v januári. Odvtedy, že som dozvedel že som prijatí na program, my year cheanged from a bad year to awesome. Dostal som prácu v maďarskom časopisu pre deti a maldež Mizujs? ako šefredaktor. And after the long online tournament I won the ticket for the UKPT London for  1100 £, takže som rozhodol využívať šancu. Bolo to perfekten, bohužial nič som nevyhral, ale stále verím, že keď pokračujem učenie raz v živote ešťe dostanem na top. And after that I satarted the projekt in Budapest. It is great, we are organizeing cheese making, and soup making workshops. A teraz mám vlastný projekt s rakušankou, it is about seed paper makeing, it is a recycled paper whit seeds, so you can send as or give as a present. Budapest je veľmy pekny, lahko sa tu najďe EDS dobrovolníkov, but sometimes I just miss the slovak language. Maďari často ma pítaju, že ako sa cíťim, že som slovak alebo maďar? My explanation sounds, that  hungarian language is closer to me, beacuse it is my mother tongue, but my homland is Slovakia. A ja si myslím, že národnosť je nanič. A neznašať alebo milovať ľudi kvôli jazyku je najhlúpejší vec.

Ja si myslím, že každý deň je pekný, but staying in the same place for a long time is killing your mind. Takže odporúčam EDS pre všetkých :)